Sociaaleconomische positie van de creatieveling

Verleden week moest ik naar Gent om samen met een studente een vragenlijst in te vullen naar een onderzoek naar een sociaaleconomische positie van creatieve professionals.

Ik heb wat  geluk gehad, drie jaar geleden zijn we gestart met de vzw atelier Jan Duytschaever.  Mits dat er in de statuten vermeld staat dat we een kunst school zijn konden we tijdens de corona verder werken en les geven. Gelukkig is Covid 19 ook niet binnengeraakt in onze school.
Onze creativiteit hebben we verder kunnen uitbouwen en hebben we niet stilgezeten.

Mijn verdienmodel is niet alleen in geld uit te drukken, het is ook het plezier van tussen mijn leden/cursisten te staan, hun werken te zien evolueren.
Ik weet niet wat er met me zou gebeuren moest onze opleidingen gestopt zijn tijdens corona.  Mijn eigen kunstloopbaan uitbouwen? Maar geen tentoonstelling mogelijkheid wegen corona. Door het uitbouwen van de VZW heb ik niet veel tijd gehad.

Wat verder het verdienmodel betreft.
Kunstwerken verkopen geeft je wel een positieve boost.  Maar veel beter is (voor mij toch) een verdienmodel opbouwen met het tentoonstellen van  kunstwerken. Niet altijd maak je kunstwerken om te verkopen. Een tentoonstelling wordt georganiseerd als belevenis evenement, geen beurs met kunstwerken.
Het verdienmodel van een belevenis kunsttentoonstelling zou uitgewerkt moeten worden door betreffende kunst instanties. Waar wachten we nog op?