De nieuwe formule van Kunstenfestival Watou

Ik herinner me, veel jaren geleden, dat ik in een boerderij in het centrum Watou met het kunstenfestival 3 kippenrennen zag met een broeimachine en met een schema.  Dit moest een kunstwerk zijn.  Ben verschillende malen terug gaan kijken. Bleek een kunstwerk van Koen Vanmechelen te zijn.  Het was in begin toen ik me ingeschreven had in de kunstacademie. Wat wist ik toen van hedendaagse kunst. Wel vond ik alles zeer boeiend.

Alles was dan nog onder leiding van Gwij Mandelinck, de bezieler van de poëziezomers. Ik heb er toen steeds enorm van genoten. Er was toen ook sprake dat dit veel te elitair was. 
Met  Jan Moeyaert kreeg het kunstenfestival een ander vorm en was meer toegankelijk.  

Verleden jaar was het voor mij terug de max, een erg boeiende tentoonstelling.  Ik heb er vanaf de eerste tot de laatste locatie van genoten. Er was terug commentaar dat het weer een elitair gedoe was. Voor mij mag die ingeslagen weg zo blijven. Beeldende kunst is al vanaf de renaissance elitair.  De editie 2021 was de meest succesvolle van  alle kunstenfestivals in Watou

Hierbij nog eens reclame voor Kunstenfestival Watou 2022.  Het  thema dit jaar 'Sense of Place'.
James Putnam  Curator “Een kunstwerk dat in de openbare ruimte wordt opgesteld, moet locatie-specifiek zijn. Met andere woorden, het moet ‘plaatsgevoel’ hebben – in het Engels: Sense of Place.”, zegt curator James Putnam. “Het werk dient niet enkel ter verfraaiing van een plek, maar moet ook aanzetten tot een esthetische reflectie die verwijst naar die plek. meer....."
 
Ben benieuwd wat het dit jaar zal zijn.
Info over het kunstenfestival met een lijst van alle kunstenaars: https://www.kunstenfestivalwatou.be/nl/watou-2022/


220311-webbanner-150dpi-1100x425png